úterý 22. října 2013

KUBIHLAVA - pozvánka

Zvu Vás na první výtvarnou dílnu KUBIHLAVA, která se bude konat v COMPOTu (Kavárna Zahrada, Komunardů 8, Havířov) v pátek 25.10. v 18:00 hod.
Více INFO v plakátu.


neděle 13. října 2013

Šitá krajina

Ke krajině a k polím mám velký vztah. Zkrátka, když vidím pole - cítím, že jsem "doma". Někde, kde patřím a kde je mi dobře. Na výšce jsem na bakalářskou práci vyryla 12 různých polí a nazvala je DOMOVINA. Popisovala jsem svůj vztah ke krajině a snažila se vyjádřit, co pro mě pole znamenají a jak je vidím.

V grafice už dlouho toužím vyjádřit se barvou a dekorem, ale vyrýt a něco vytisknout mnohobarevně do lina vyžaduje šíleně moc času a trpělivosti, což mi poslední dobou chybí.  Myslím, že jsem našla způsob, jak se vyjádřit mnohem rychleji a efektněji a to pomocí látek. Asi před 4 rokama jsem začínala s kolážemi z látek, které jsem lepila, ale nebylo to ono. Před nedávnem jsem po dlouhé době přičichla k šicímu stroji a objevila nové "věcy" - různost stehu. Steh je vlastně kresba. Ten šicí stroj kreslí sám a má dokonce podobný rukopis jako já, to znamená jednoduchý. Už se těším, až budeme dále pokračovat a objevovat nové možnosti vyjádření pomoci nití a látek.

Tady je první pokus - KRAJINA, 65 x 43 cm - rozkvetlé louky, kopcovitá krajina, řepkové, orané a makové pole.






sobota 5. října 2013

Botník

Tahle RENOVACE je asi 3 roky stará, ale publikuju, protože tím třeba někoho nainspiruju at si taky opraví skoro zadarmo nějaký starý krám :)
Ani mě by nenapadlo, že by se tady tento BOTNÍK dal ještě zachránit a opravit. Ale výzva je výzva. Byla to realizace pro Chalupa je hra.
Původní stav - od oleje, laku a skvrn. 


Mezistav - po odstranění vrchní desky a odstranění starého laku.


Skoro hotovo - po přebroušení.


Hotovo - po nalakování, natření šuplíků a dvířek, dovrtání dřevěných nožiček a výměně vrchní a zadní desky.


Velikost desky si vždy naměřím, zajedu do OBI, koupím dřevěnou spárovku a nechám si ji tam ořezat na požadovaný rozměr rovnou na místě. Přijdu domů - přebrousím, navrtám, nalakuju. Tak stejně řeším zadní desku (sololit). 

Nebojte se taky něco opravit, natřít a mít z něčeho jen tak radost :)

pátek 4. října 2013

Skandinávské bazary

Norské a dánské bazary stojí za to. Člověk si připadá skoro jako v design nebo dekor obchodě.
Vše umí tak hezky "nastajlovat". Skandinávci to mají v sobě. Kdyby jste někdy jeli na sever, určitě se do některého koukněte. Občas na Vás vykouknou opravdu zajímavé kousky !